Viltspår

Hundarnas drömkurs, den bästa tänkbara berikningen för de allra flesta hundar. För alla ägare som vill ge sin hund en riktigt bra aktivering och/eller träna din hund till att gå anlagsprov och kanske så småningom bli viltspårschampion, så rekommenderar jag viltspårskurs. Om din hund jagar andra djur, cyklister, joggare mm är detta också ett bra sätt att ge hunden utlopp för sitt jaktbehov på ett kontrollerat sätt och kan vara en stor del av lösningen på erat problem. All form av spårning är dessutom självförtroendestärkande om det görs på rätt sätt.

Om hunden är mogen för uppgiften så fortsätter vi med öppna klassens försvåringar, tex spårupptag, återgång och skottprov mm. Blod i stänkflaska, skank, snitslar, regelhäfte och kompendium ingår.

Vi startar med teori ca 1,5 timme för att sedan ytterligare 2 tillfällen träffas för praktik, ca 2,5 timmar/gång. Kursen hålls vanligen i grimstaskogarna, skott på avstånd kan förekomma då skjutbanan finns ganska nära. Din hund bör alltså inte vara kraftigt skotträdd. Ibland vid hög efterfrågan har jag satt in extrakurser, dessa kan hålls på Lovö, se info efter datum. Har du skotträdd hund eller om datumen inte passar så kan du gå kursen som vanlig privatträning eller den som hålls på Lovön..

Instruktör Cecilia Karlström.

 

Pris 2 000 kr
  Datum Tid Info
2020-04-21 18:00 - 19:30 Praktik 25/4 och 16/5 kl. 13:30 - ca 16:00 vid Grimsta skogen
2020-05-11 18:00 - 19:30 Praktik 17/5 & 14/6 kl. 17.00- ca 19.30 på Lovön
       

Recensioner [ ]

Recensera kursen Viltspår

Skriv gärna lite om er upplevelse när ni deltog på kursen.

Obs! Alla recensioner godkänns innan dom visas på sidan, för att förhindra orelaterade inlägg och spam.


Medelbetyg: 5.0 av 5 (3 deltagare har betygsatt kursen).
5
Nora och Twiggy
Jättebra kurs med proffsig instruktör. Väldigt bra aktivitet för hundar som behöver mental stimulans, som vår ettriga jack russell till exempel :) Tack Cecilia för all hjälp!
5
Johan / Sandra
Jättebra kurs för dig som vill att din hund skall tänka mer och på så sätt bli mentalt trött. Tidigare så cyklade och gick vi i timmar med våran omplacerings hnd Benji. Ett spår på ett par hundra meter gör mer nytta. Vi tänker också pröva på vår andra hund som är en liten uppviglare som startar mycket här hemma. Bra och engagerad instruktör. Vi kommer garanterat gå fler kurser om detta behövs.
5
Ewa Uche
En jätte rolig kurs som jag verkligen kan rekommendera! Min hund älskar att spåra och faktum är att jag tycker att han har blivit lugnare, mer harmonisk och mindre jaktbenägen sedan vi började med viltspår. Jag tror att de flesta hundar tycker det är kul och jag är nöjd när min hund är nöjd och glad.
Sirius Hundcenter   |   Brommabågen 5, 168 76 BROMMA   |   Tel. 073-575 33 37   |   Godkänd för F-skatt