Personspår

Personspår är ett enkelt och roligt sätt att aktivera sin hund. Du kan spåra i skogen, på fält, på grus och asfalt - överallt!

Många blandar ihop spår och sök, när vi spårar så hålls hunden i lina och ska följa markbunden vittring, i detta fall en persons spår helt enkelt. (I sök så är hunden lös och går på luftburen vittring). På den här kursen lär du dig grunderna så du på egen hand kan träna vidare antingen bara som aktivering eller om du kanske har planer på att tävla.

Första tillfället har vi teori ca 2 timmar och sedan träffas vi ytterligare 2 tillfällen för praktik i ca 2,5 timmar/dag. Vi kommer då träna att spåra på olika underlag och terräng, vi tränar apportering av vittringspinnar (eller alternativ markering) olika spårläggare, olika vinklar, spårupptag, underlagsskiften mm.

Kurserna hålls intill Kanaans väg, Bromma, Stockholm (i Grimsta skogarna) nära skjutbanan, din hund bör ej vara skotträdd. Du bör ha tillgång till bil, du kommer själv behöva lägga spår åt din eller andras hundar, därmed blir din hund lämnad. En av oss är alltid kvar vid hundarna så kan din hund sitta uppbunden utan att bli stressad så funkar även det. Vi är mellan 3 - 5 deltagare. Om du har skotträdd hund eller att datum inte passar så kan du gå kursen som vanlig privatträning.

Instruktör Cecilia Karlström.

Pris 1 600 kr
  Datum Tid Info
2020-04-20 18:00 - 20:00 Praktik 25/4 och 16/5 kl. 10:00-ca 12:30 vid Kanaanbadet
       

Recensioner [ ]

Recensera kursen Personspår

Skriv gärna lite om er upplevelse när ni deltog på kursen.

Obs! Alla recensioner godkänns innan dom visas på sidan, för att förhindra orelaterade inlägg och spam.


Medelbetyg: 5.0 av 5 (4 deltagare har betygsatt kursen).
5
Ulla Renfors
Jag bor på Åland, och skulle gärna studera personsök på distans. Min hund har varit med i sök flera år och är duktig på det, men på grund utav att jag inte har bil så kan jag inte vara med i denna gruppen mera. vänligen Zita och Ulla
5
Ira & Bella
Bästa rekommendationer från oss och Bella älskade kursen! Mycket bra aktivering och väldigt lätt att göra själv efter att vi fått en mycket grundlig genomgång, bra instruktioner både muntligt och skriftligt och massor med personliga tips för vad vi ska öva på med Bella. Tack Cissi!
5
Ewa Uche
Denna kurs måste gås för alla som vill aktivera sin hund på ett ganska så enkelt och framförallt kul sätt. Kunnig instruktör som kommer med många bra tips och råd gör att kursen passar för alla. Detta är något som vi definitivt kommer att fortsätta med, länge hoppas jag. Rekommenderas varmt!
5
Ewa Uche
Personspår är en fantastiskt bra aktivering för hunden som i alla fall min hund älskar. Kursen var jätte bra och man blev verkligen inspirerad att spåra mer. Många bra tips och råd från kunnig instruktör gjorde mig riktigt biten, detta är definitivt något som vi ska fortsätta med. Kan varmt rekommenderas!
Sirius Hundcenter   |   Brommabågen 5, 168 76 BROMMA   |   Tel. 073-575 33 37   |   Godkänd för F-skatt