Om mig

Jag som driver Sirius Hundcenter heter Cecilia Karlström, är diplomerad hundinstruktör via Hundens Hus, utbildad Canis klickerinstruktör och certifierad hundpsykolog samt diplomerad hundfrisör. Jag startade företaget och försörjer mig på det sedan 2006 med lokal på Brommabågen 5 i Stockholm. Längre ner på sidan kan du se alla mina övriga utbildningar inom hund.

Själv har jag levt med hundar i hela mitt liv men det var inte förrän jag år 2003 träffade min omplaceringshund Nero, Vit herdehund, som jag började intressera mig för hundträning på riktigt. Att "ha haft" hund länge ger inte mycket till kunskap om hundar, det är när man börjar träna som man lär sig.

Hade jag inte träffat Nero så hade jag troligen inte börjat intressera mig för hundträning, jag blev helt enkelt tvungen och jag har alltid varit intresserad av psykologi, inlärningspsykologi i allra högsta grad. Nero var en utmaning jämfört med familjens tidigare hundar vilket ledde till att jag började gå hundkurser och så småningom även utbilda mig själv till hundinstruktör och hundpsykolog. Hundutbildningarna har framförallt lärt mig att man kommer längst genom träning som inte på något sätt hotar hunden, det gäller bara att veta hur man skapar situationer där hunden tränas i att göra rätt och successivt lägga på försvåringar. Idag är inlärningspsykologi mitt största intresse, tillsammans med övriga djur, natur och dans.

Inlärning med dessa inlärningspriciper inspirerade mig till de olika tävlingsformerna och jag tävlar/har tävlat i tävlingslydnad, brukslydnad (spår), IPO Nordic style, rallylydnad, viltspår, nosework men även lite utställning. Nero började jag träna i tävlingslydnad vid ca 6 års ålder. Nero blev precis 12,5 år när vi fick ta bort honom i november 2014. Han tog LpI, LpII, svenskt viltspårschampionat och samtliga championat i rallylydnad. Livet hade inte varit detsamma idag om inte Nero hade funnits, man kan faktiskt säga att det var han som startade Sirius Hundcenter, han är djupt saknad av hela familjen.

Zion kom in i bilden 2008, en Groenendaelkille. En glad skit som gillar att lära sig nytt, en riktig pajas som tar många egna iniativ och ger mig många skratt. Även Zion har tagit LpI, LpII, uppflyttad elit, Rallylydnadschampion både 2014 och 2017, godkänd högre spår, har tagit svenskt viltspårschampionat, tävlar i Nosework klass2 samt är svensk utställningschampion. Just nu tränar/ tävlar vi Nosework och IPO Nordic style spår då Zion´s ålder börjar ta ut sin rätt för fysiska ansträngningar. 

Februari 2018 föddes Endless Era, en vit herdehundstik som sätter sprätt på tillvaron i vår familj numera. Den första hund som jag redan från start tränar målmedvetet med, vi kommer satsa på lydnad och bruks i första hand. Era är ett skälligt energiknippe och den första av mina hundar med motor. Endast 11 månader gammal tog hon sin första lydnadstitel, LD Startklass, vid 14 månader hade hon även blivit uppflyttat till rallylydnad fortsättningsklass och uppflyttad till Lägre bruksspår. Ni kan se vår träning inför vardag och tävling på facebook. En del övningar går jag igenom på kurser, en del inte, hoppas det kan inspirera oavsett! Ni kan se våran träning inför vardag och tävling på Youtube, instagram och facebook. En del övningar går jag igenom på kurser, en del inte.

Mina instruktörsutbildningar:

Kurser, övriga fortbildningar & föreläsningar jag gått:

Recensioner [ ]

Recensera kursen Om mig

Skriv gärna lite om er upplevelse när ni deltog på kursen.

Obs! Alla recensioner godkänns innan dom visas på sidan, för att förhindra orelaterade inlägg och spam.


Ingen har recenserat denna kurs.
Sirius Hundcenter   |   Brommabågen 5, 168 76 BROMMA   |   Tel. 073-575 33 37   |   Godkänd för F-skatt