Valpkurs Bromma, praktik utomhus

Denna hundägarutbildning ger dig grundstenarna till effektiv inlärningsteknik vilket ger dig de bästa förutsättningar att motivera och lära din valp att det är kul att hålla kontakt med sin husse/matte, kul att komma på inkallning, kul att gå fint i koppel och att sätta/lägga sig på signal mm.

Första tillfället har vi teori i 3 timmar om inlärningsteknik, klickerträning, vi går igenom valpens behov och utveckling, slår hål på lite myter, ensamhetsträning, rumsrenhet, varför bits och hoppar valpen och hur får jag stopp på oönskade beteenden med bibehållet förtroende? Sedan träffas vi två tillfällen för praktik där vi tränar grunder som  kontakt, passivitet/behärskningsövningar, sitt & ligg med stadga/störningar och följsamhet. Sedan fyller vi på med teoritillfälle del två där vi går igenom träning inför hundmöten, antijakt, vad ska vi tänka på med hundar som leker, varför juckar en del hundar, varför morrar den och vad gör jag åt det? Viktiga men diffusa delar av hundens kroppsspråk, för- och nackdelar med kastrering, samt belöningsavveckling/utveckling. Sedan återstår två praktiktillfällen där vi tränar inkallning, gå fot/koppelträning, stå och stanna samt loss. 6 tillfällen sammanlagt, totalt ca 11 timmar.

I priset ingår fika på teorin, skriftlig sammanfattning på både de praktiska övningarna och åhörarkopior av teorin samt en klicker. Deltagarantal mellan 4 - 8. Om du har en hund som skäller mycket så hänvisar jag till det privata alternativet eftersom skall stör/skrämmer övriga i gruppen och det blir dessutom svårt att höra mina instruktioner.

Vill ni gå fler än en person på teoritillfällena så tillkommer extra 200 kr/extra person (detta pga platsbrist) men på praktiken kan familjemedlemmarna följa med utan extra kostnad.
På teorin lämnar vi valparna hemma.

Missat tillfälle kan tas igen i senare grupp (såvida plats finns) och att du då har meddelat senast 24 timmar innan, annars räknas ditt tillfälle som förbrukat. Max en av/ombokning, om fler, så tas en administrativ avgift ut på 100 kr. Undantag görs mot uppvisande av giltigt veterinär- eller läkarintyg.

Passande ålder för valpen är minst 12 veckor (och vaccinerad till första praktik) till ca 9 månader.

Pris 1 900 kr

Recensioner [ ]

Recensera kursen

Skriv gärna lite om er upplevelse när ni deltog på kursen.

Obs! Alla recensioner godkänns innan dom visas på sidan, för att förhindra orelaterade inlägg och spam.


Medelbetyg: 5.0 av 5 (15 deltagare har betygsatt kursen).
5
Pia, Staffan och Mango
Mango är vår första hund så det kändes viktigt att göra rätt från början. Vi ville få kontakt med någon med helhetssyn på hundens beteende och var nyfikna på klickerträning. Valet föll på Sirius Hundcenter och vi är mer än nöjda. En lärdom var att inlärningen handlade nästan mer om träning av oss hundägare än av hundarna. Att shejpa ett beteende ställer krav på både hund och instruktör. Kursen inspirerade,nu vill vi lära mer!
5
Monica, Linnea & Kivi
Toppenkurs med lagom uppställda mål. Jag och min dotter är mycket nöjda med kursen och tycker att vi fått ut mycket, sen är det upp till oss att träna vidare hemma för önskat resultat. Jag kunde ingenting om klicker men har fått upp ögonen för vilken toppengrej det är till inlärning. Antalet deltagare var 6 st vilket var precis lagom, inte för många utan att Cissi hann med alla men samtidigt att man lärde känna fler hundägare i trakten. Kursen är lagom varvad med teori och praktik men det allra bästa är nog vilken bra avvägning uppställda mål. Det gick faktiskt att uppnå de flesta och då känner man sig så duktig tillsammans med sin hund.
5
Embla och Argos
Jag är så nöjd med valpkursen! Jag lärde mig så mycket om inte bara träning, utan hundspråk och kontakt. Jag och Argos fick en bättre relation genom att jag lärde mig så mycket om honom och hur jag ska göra för att få han att utvecklas. Cecilia var jätteduktig verkligen, är supernöjd och kommer garanterat gå fler kurser hos henne!
5
Julia, Tobias & Enzo
Vi är så nöjda med vår valpkurs som vi gick hos Cissi. Cissi är väldigt duktig, pedagogisk och trevlig, och har en sund och vettig inställning till hundträning. Det är väldigt bra upplägg på kursen, bra moment, tydliga genomgångar och övningar och bra mix av praktik och teori. Ett stort plus också för de små grupperna. Vi, alla i gruppen, upplevde att Cissi ägnade oss mycket tid var och en och det fanns utrymme för att få svar på egna funderingar och frågor. En mycket givande kurs! Vi kommer garanterat tillbaka!
5
Olle
Hej Cicilia. Tack för den fina hemma-hos valp kursen Du höll för mig o Kristin med våran Heaton. Vi jobbar på, och han lär sig mer o mer för varje dag. Tack tack!
5
Kattis och Milton
Tack för en bra kurs, jag är super nöjd! Mig och Milton kommer absolut anmäla oss på fler kurser! :)
5
Ira & Bella
Vilken tur vi hade att den kurs vi tänkt gå på med Bella var fullbokad - för då hittade vi Cissi och Sirius Hundcenter!! Vi gjorde kursen hemma hos oss och fick lära oss enormt mycket vilket gjorde att vi fick en suverän grund för fortsatta kurser - samtliga hos Cissi naturligtvis! Om man nu måste välja något så tycker jag att klicker introduktionen var det som gav oss absolut mest - Bella lär sig precis allt :)
5
Pernilla & Castro
Jag har haft hundar hela mitt liv och tänkte gå kursen endast för den sociala träningens skull. Men vad jag fick lära mig mycket! Inser nu vad mycket jag tjatat på mina tidigare hundar, Castro har en helt annan samarbetsvilja tack vare detta upplägg på träning. Som du sa Cecilia, - frågan är om man kan kalla det lydnad längre, hunden väljer ju själv att samarbeta!
5
Gunilla
Jag gick valpkursen och är jättenöjd. När jag går kurser är det viktigt för mig att jag kan börja använda det jag lärt mig direkt efter i vardagen, och de praktiska verktyg vi fick på den här kursen var något som vi kunde börja jobba med direkt på hemmaplan och det är fantastiskt att se vilken effekt det har haft! Cecilia har en förmåga att kunna ge pedagogiska tips och trix, och visar tydligt och enkelt hur man gör.
5
David & Mariette
Vill varmt rekommendera siriushundcenters valpkurs! Cecilia är tydlig, pedagogisk och otroligt kunnig! Det blir definitivt fler kurser här.
5
Christian
Tusen tack för en riktigt nyttig kurs! Otroligt hur pedagogisk du är med massa bra övningar du hade åt mig och min hund. När dessa sitter är det vi som bokar på kurs nr 2 :-D
5
Isabel & Fredrik
Vi valde valpkursen med hembesök. Vi är otroligt nöjda med kursen och har lärt oss väldigt mycket. Tack vare kursen har vi en bra grund att arbeta med under hela våran tjejs liv och vi kommer absolut gå flera kurser när kunskapen ifrån denna sitter. Sen att Cecilia var otroligt bra på att lära ut, lugn och att hon var väldigt lättsam och rolig gjorde att hennes besök utan tvivel var veckans höjdpunkt.
5
Lisa Wallenberg
Tack Cecilia för den privata valpkursen! Vid tre tillfällen kom Cecilia hem och tränade mig och min sambo i de olika delarna som ingår i valpkursen. En och en halv timme gick snabbare än vi trott. Vi var extremt pigga och vår cocker spaniel, 10 veckor låg oftast däckad hela kvällen då Cecilia gått. Vi har lärt oss en flera saker, bland annat, att träningen handlar om att bryta ner ett inlärningsmönster i moment, tänk vad enkelt, lättare sagt än gjort. Cecilia visade oss hur vi skulle gå tillväga och hon är en utmärkt hundtränare som besitter lugn, inkänningsförmåga och säkerhet. Vi har fått med oss massor!
5
Janne Widmark
Mycket bra kurs. Valde privat valpkurs med hembesök. Kan varmt rekomendera. Lugnt och metodiskt. Kommer att ta en fortsättnings kurs när vi har tränat in det första vi har lärt oss.
5
Petra
En mycket bra kurs för nyblivna hundägare. Jag och min valp lärde oss mycket och hade samtidigt väldigt kul tillsammans. Inlärningsmetoden är inspirerande för både mig och min valp. Vill varmt rekomendera denna kurs.
Sirius Hundcenter   |   Brommabågen 5, 168 76 BROMMA   |   Tel. 073-575 33 37   |   Godkänd för F-skatt